Aktív kikapcsolódás (helyben)

A vonyarcvashegyi yachtkikötő 150 méterre, az északi Balaton-part egyik legnagyobb strandja mindössze 5 perc sétára található, ahol sokféle vízisportot kipróbálhat: vitorlázhat, vízisíelhet vagy akár suppolhat is. Ha inkább a szárazföldön maradna, szállodánkban kerékpárt bérelhet. Karnyújtásnyira tőlünk húzódik a balatoni biciklikörút Keszthely és Szigliget közötti csodálatos tájakon átvezető szakasza. A keszthelyi hegységben túraútvonalak és kilátóhelyek sokasága várja a kezdő túrázókat is.


Keszthely – Festetics Kastély (6 km)

Pár perc autózásra tőlünk található Keszthely, a „Balaton fővárosa”, mely népszerű strandokkal, több mint 750 éves történelmi múlttal és gazdag kulturális örökséggel büszkélkedhet. Kiemelkedő jelentőségű műemléke a Festetics kastély, Magyarország 3. legnagyobb kastélya, évente turisták millióit vonzza.


Hévízi tó (12km)

Ezt nem szabad kihagyni! A Hévízi tó vize elsősorban reumás és mozgásszervi megbetegedések gyógyítására alkalmas, ugyanakkor igazi természeti ritkaság is egyben, ez a világ legnagyobb fürdésre is alkalmas gyógytava. A tavat park és erdősáv veszi körbe, a vízfelszínen tavirózsák ezrei nyílnak.


Badacsony (24 km)

A jellegzetes formájú Badacsony  a legszebb magyar hegyek egyike. A hegyoldal lankáin jól esik egy pohár olaszrizling, a borvidék legismertebb bora. A településen számos pince és remek éttermek várják a szomjas és éhes látogatókat. Kérje ajánlásunkat a legjobb pincékről!


Szigliget (12 km)

Szigliget kialudt vulkánkúpján magasodik a 750 éves szigligeti vár. A várból lélegzetelállító körpanoráma panoráma nyílik a Balatonra és a környék tanúhegyeire. A várlátogatást szinte kötelező a Várkávézóban kezdeni, és megkóstolni az ország egyik legjobb fagyiját. Nekünk a pisztáciás a kedvencünk.

  • szigliget01.jpg
  • szigliget02.jpg

Melegvizes élményfürdők (27-47 km)

Nem csak a hűvösebb napokon érdemes felkeresni a környék melegvízes fürdőit. Zalakaros, Kehidkustány és Zalaszentgrót fürdői több ezer négyzetméteres vízfelülettel, mediterrán terekkel, óriáscsúszdákkal, gyógymedencékkel és sok csábító élményelemmel várják a gyermek és felnőtt fürdőzőket.